Hoe Haal Je Meer Uit Het Leven

Vroeger had ik best een pittig leven omdat mijn manier van denken dat aantrok. Nu is alles anders, omdat ik mijn manier van denken heb aangepast. Hoe? Lees verder.

In de afgelopen 6 jaar is mijn leven compleet veranderd. Ik ben opgegroeid met het idee dat je de ander altijd belangrijker moet achten dan jezelf. Eigenlijk een prachtig principe, maar ik sloeg er een beetje in door. Waarom? Terwijl ik de ander belangrijker vond dan mezelf, begon ik mezelf helemaal weg te cijferen, waardoor ik in veel situaties niet meer aan mijn eigen belangen dacht, maar aan die ander. En het gekke was, dat het mij een goed gevoel gaf.

Wanneer er 5 snoepjes waren en we zaten na de voetbal met 6 kinderen in de auto, dan gaf het mij een goed gevoel om te zeggen: “Nemen jullie maar. Ik hoef niet”. En dan kreeg ik reacties zoals: “Wow! Thanks”.

Ik cijferde mezelf helemaal weg

In de loop van jaren werd dit steeds erger. Ik weet nog dat ik net mijn rijbewijs had en ik met een paar mooie dames naar de MCDonalds ging. Ik dacht bij mezelf: “Ik wil dat deze dames me leuk vinden” dus ik besloot om te trakteren. Het kostte iets van € 25.- maar de complimenten en bedankjes die ik kreeg deden we zo goed! Ik werd een people pleaser.

Samenwonen

Op een gegeven moment ging ik samenwonen met een goede vriend. We maakten wat afspraken waaronder dat we rekening met elkaar zouden houden. Ik was super gemotiveerd om te zorgen dat ik de ideale huisgenoot zou zijn en toen hij gelijk de eerste dag vroeg of ik met mijn busje hier en daar wat van zijn spullen op kon halen zag ik dat als de ideale gelegenheid om hem gelijk hoger te achten dan mezelf.

Wat ik niet wist is dat hij op meerdere plekken in de omgeving gigantisch veel rotzooi had liggen omdat hij graag kluste. Ik moest in die tijd soms om 5.00 uur mijn bed uit om te werken en toen we om 20.00 uur begonnen met spullen ophalen en we om 23.30 uur nog bezig waren, overwoog ik te zeggen dat ik de volgende morgen weer vroeg uit bed moet. Maarja. Dan zou ik hem dus op een van onze eerste dagen dat we samenwoonden teleurstellen. Het gevolg: We waren tot 1. 30 bezig, ik kon 3.5 uur slapen en had het de dag erna erg zwaar op mijn werk.

En zo waren er veel voorbeelden waarin hij om een gunst vroeg en ik er op in ging omdat ik dacht aan de afspraak dat we de ander ruimte zouden geven om te kunnen leven. Het liep aardig uit de hand en ik durfde er niets van te zeggen omdat ik naast mijn people pleaserij confrontatie vermijdend was.

Een eigen bedrijf

Ondertussen had ik een eigen onderneming. Ik was goed in wat ik deed maar had nog steeds het probleem dat ik wilde dat de ander mij aardig vond. Ook de mensen die een opdracht bij me wilden plaatsen. Dus wanneer het over de prijs ging, durfde ik niets te zeggen wat iemands wenkbrauwen kon doen fronsen. Dus zat ik altijd erg laag met mijn prijzen.

Onduidelijkheid over de omvang van de opdracht

Ook kregen mijn opdrachtgevers vaak door dat ik wel wat extra’s wilde doen in mijn opdrachten. Dit leidde er toe dat ik steeds meer dingen ging doen voor de opdracht dat oorspronkelijk afgesproken.

Ik was het helemaal zat!

Dit maakte mij zo gefrustreerd dat ik niet goed wist wat ik met mezelf aanmoest. Op zoveel gebieden in mijn leven kwam dit terug. Op een gegeven moment was ik het helemaal zat! Het was 1 januari 2014 en ik besloot om de boel om te gaan gooien! Ik wilde succesvol worden en me niet meer laten overrulen.

Ik besloot filmpjes op Youtube te bekijken van Steve Jobs. Hij was zo recht door zee en niet bang voor confrontatie. Ik wilde dat ook! Dus ik bekeek meerdere videos van hem en besloot om mijn best te doen de confrontatie aan te gaan. Het is nu bijna 1 januari 2021 en nog steeds heb ik er nog wel eens moeite mee. Maar men! Alles is compleet veranderd!

Ik heb van mijn zwakte mijn kracht gemaakt! Hoe? Door mijn manier van denken te veranderen. Het zat zo diep in mij om aardig gevonden te willen worden. En dat wilde ik niet meer. Dus ik ging boeken lezen over zelfontwikkeling, dienstverlening, assertiviteit. Voor jezelf opkomen. En hoe meer ik het las hoe meer ik inzag hoe gek ik eigenlijk dacht.

De grote verandering

Inplaats van te denken dat iemand mij aardig moest vinden en ik daarom lage tarieven wilde rekenen dacht ik dat wat ik voor dat bedrijf kon doen het bedrijf zoveel meer omzet zou geven. Dus ik begon te geloven in hoge tarieven. Want mijn dienstverlening was dat waard!

En het bizarre was dat toen ik mijn tarieven verhoogde ik ook met andere soort klanten in aanraking kwam. Klanten die niet moeilijk deden over tarieven, maar gewoon goede kwaliteit wilden. Dit leidde er toe dat ik via mond tot mond reclame steeds meer goede klanten kreeg die gebruik wilde maken van mijn dienstverlening.

Noem maar een tarief

Op een gegeven moment rekende ik € 45.- per uur voor een organisatie. Ik was fotografie. Toen vertelde ik dat ik wilde stoppen omdat ik het lastig vond om steeds voor 1 of 2 uurtjes te komen fotograferen. Ze zeiden: “Noem maar een tarief”. Ik zei: “€ 70.- per uur”. “Prima” zeiden ze. Volgens mij hadden ze € 120.- per uur ook goed gevonden. Ik moest een keer 8 uur werken om 8 foto’s aan te leveren. Voor een uurtarief van € 70.-. Dat was niet slecht!

Wat was er gebeurd? Ik was anders gaan denken, waardoor ik andere situaties in mijn leven aantrok. Je dominante gedachten lijken te bepalen wat je aantrekt in je leven. Als ik altijd denk: Ik kan het niet. Dan trek ik dat aan. Als ik zeg: The Sky is the Limit! Dan komt er meer goeds op me af. Althans, dat is wat ik lees, geloof en ervaar.

Wat is nou mijn punt?

Wat is nou mijn punt? Allereerst wilde ik een blogbericht schrijven voor deze tutorial, maar daarnaast ook zeggen dat het leven zo maakbaar is, maar dat het erg belangrijk is wat je denkt. Wat denk je zoal? Positieve dingen of negatieve dingen? Waar je aandacht naar uitgaat, dat trek je aan! Als je succesgericht bent word je succesvol. Als je angst gericht bent, kunnen angstige dingen overkomen.

  • Geef Veel Weg
  • Focus op het geluk van anderen
  • Wees dankbaar voor wat je hebt
  • Richt je op de mooie dingen in het leven

De mooiste dingen in het leven zijn gratiz

Rolf De Boer
Standaard afbeelding
Ferdy Korpershoek
Mijn passie is het maken van websites. Daarnaast vind ik het leuk om anderen te onderwijzen hoe je zelf een website kunt maken.
Artikelen: 5